Een woning huren via Immo Liv'it doe je zo

Hoe plan je een bezoek in voor een pand in verhuur bij Immo Liv'it? En hoe kan je je kandidaat stellen om een huis of appartement te huren via Immo Liv'it? Het zijn vragen we dagelijks horen van kandidaat-huurders op zoek naar een nieuwe thuis. We geven een beknopt overzicht hoe je zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk een huurwoning kan vinden bij ons.

Stel, je zoekt naar een nieuwe huurwoning in de Leuvense regio, het Hageland of Zuid-Mechelen. Of je wil graag een kwalitatieve studentenkamer huren voor het komende academiejaar. Dan is de kans groot dat je ook op de website van Immo Liv'it zal speuren naar een geschikt huurhuis, een fijn appartement of een goed gelegen studio om te huren. Wie op onze website rondkijkt, zal ook huurwoningen vinden die nog niet gepubliceerd zijn op de gekende vastgoedwebsites. Wie zich aanmeldt voor een zoektocht bij Immo Liv'it, zal zelfs een mailtje ontvangen van zodra we een nieuwe huurwoonst lanceren. Zo kan je geen enkele huurwoning missen in je zoektocht.

Een zoekopdracht aanvragen via onze website die je door op de groene knop te drukken rechts bovenaan de website (zie afb.)

In het zoekformulier kan je eerst en vooral aanduiden wat voor soort zoekopdracht je wil: kopen of huren. Daarnaast kan je ook kiezen wat voor type woonst je zoekt om te huren: appartement, woning of garage. (De andere types zijn eerder voor verkoop) En niet onbelangrijk: de regio waarin je zoekt. Als laatste stap hebben we een prijsvork nodig waarin je huurbudget valt, zodat we de meest passende voorstellen kunnen doorsturen. Hieronder vind je een voorbeeld van een zoekformulier.

Heb je een huurwoning gevonden op onze website? Schitterend, dan kan je een bezoek aanvragen of inplannen. Zo werken we met een online afsprakensysteem waarbij er bij elk huurpand een digitale kalender voor handen is met mogelijke bezoekmomenten. Daarvoor klik je op de knop 'plan uw afspraak' en de kalender met beschikbare timeslots verschijnt onmiddellijk. Zodra je hier een moment hebt gereserveerd, zal je een bevestiging ontvangen van de afspraak. Als er geen digitale kalender beschikbaar is, dan kan je gewoonweg een bezoek aanvragen via de andere groene knop 'vraag bezoek aan'.

Eénmaal je een bezoek hebt ingepland en je de huurwoning hebt kunnen bezoeken, ontvang je de dag van het bezoek nog een bericht van ons. Via dat mailtje krijg je een link om je eventueel kandidaat te stellen voor de huurwoning die je hebt bezocht. Alle kandidaturen worden besproken met de verhuurder en wij nemen nadien contact op met de kandidaat die de woning mag huren. Na dit heuglijk telefoontje voor de nieuwe huurder brengen we alle nodige administratie in orde zodat het huurcontract getekend kan worden.

Terug naar overzicht